De Cyclosleeper

De Cyclosleeper is dé oplossing voor fietsliefhebbers die graag spontaan op reis gaan, willen afreizen naar (grootschalige) wielerevenementen en mooie fietsgebieden. De Cyclosleeper biedt het gemak, de flexibiliteit en het slaapgenot van een camper, maar je reist comfortabeler, sneller en veiliger. Namelijk met je eigen betrouwbare (lease)auto.

En de kosten? Dat rekensommetje is snel gemaakt. De aanschafprijs van de Cyclosleeper is veel lager dan alleen al de jaarlijkse vaste lasten van een camper.

De Cyclosleeper Airlander Plus Medium is de ideale Cyclosleeper. Deze is 210 x 145 x 30 centimeter en geschikt voor gebruik door twee volwassenen (en eventueel een kind). De belangrijkste gegevens van deze Cyclosleeper vind je hieronder. Benieuwd naar de  alternatieven? Bekijk dan het overzicht. Je kunt ook de (zeer uitgebreide) catalogus van onze betrouwbare en ervaren leverancier Autohome bekijken. De Airlander Plus Medium vind je op pagina 19. Wij kunnen uiteraard al de vermelde daktenten leveren.

Goed om te weten: De meeste daktenten zijn beschikbaar in de maten Small (210 x 130 x 30), Medium (210 x 145 x 30) en Large (215 x 160 x 30). Heb je lange benen? De X-Long varianten van de Small en Medium bieden je 20 centimeter extra lengte.

Cyclosleeper Airlander Plus Medium

Daktent cyclosleeper airlander plus
De Cyclosleeper Airlander Plus is zeer geschikt om als daktent te gebruiken op je gewone auto.

De Cyclosleeper Airlander Plus Medium heeft extra ventilatiemogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen de deuren (deels) open te ritsen en is gedacht aan extra anti-condensatie.

Afmeting: 145 x 210 cm (ook beschikbaar in Small (210 x 130 x 30) en Large (215 x 160 x 30))
Hoogte gesloten: 30 cm
Hoogte geopend: 92 cm.
Gewicht: circa 60 Kg
Volume: circa 220 liter

Standaarduitrusting:

 • Schalen 100% fiberglass
 • Dralon-stof, deze is waterdicht en ademend
 • 2 deuren en 2 ramen met aanpasbare openingen
 • Muskietennet op alle openingen
 • 4 universele klemmen om de daktent te bevestigen op dakdragers
 • 1 openingshendel
 • Geïsoleerd dak: geluiddicht en anti-condensatie
 • 1 comfortabel matras en 2 kussens
 • 2 luchtgaten
 • Binnenverlichting
 • 1 verstelbare aluminium ladder

Ook handig:

 • Elastieken zorgen ervoor dat de stof naar binnen wordt getrokken als je de daktent sluit.
 • Hoes voor de ladder.
 • Groot elastisch opbergnet aan de binnenzijde van het dak. Bijvoorbeeld om wat kleding en spullen voor de nacht in op te bergen.
 • Vier zakken aan de zijkant voor kleine spullen, zoals je telefoon of ereader.

Vergelijk de verschillende opties

Cyclosleeper Airtop

De Cyclosleeper Airtop onderscheidt zich van de andere daktenten doordat deze niet door middel van de draaihendel wordt geopend, maar automatisch omhoog komt met behulp van gasveren. Dankzij deze gasveren is er ook een ingang aan de korte kant van de daktent. Deze variant is nóg sneller dan de andere Cyclosleepers klaar voor gebruik: hij staat in luttele seconden overeind.

De hoogte is 94 centimeter. Small (210 x 130 x 30), Medium (210 x 145 x 30) en Large (210 x 160 x 30). Heb je lange fietsbenen? De X-Long varianten geven je 20 centimeter extra lengte.

Prijs vanaf € 2.679

Cyclosleeper Airlander

De Cyclosleeper Airlander is het instapmodel van de serie. Het is een compacte, elegante daktent. Je kunt hem gerust het hele wielerseizoen op je auto laten staan. Zodat je altijd klaar bent voor een onverwachts wielerweekend.

De hoogte is 92 centimeter. Small (210 x 130 x 30), Medium (210 x 145 x 30) en Large (215 x 160 x 30). Heb je lange fietsbenen? De X-Long varianten van de Small en Medium geven je 20 centimeter extra lengte.

Prijs vanaf € 2.429

Airlander Plus, de ideale Cyclosleeper

Cyclosleeper Airlander Plus

De Cyclosleeper Airlander Plus is de luxere versie van de Airlander. De uitgebreide serie accessoires maakt je Cyclosleeper-ervaring nog comfortabeler.

Dit is wat ons betreft de ideale Cyclosleeper. Heb je de uitgebreide beschrijving al gelezen?

Prijs vanaf € 2.589

Bekijk al onze daktenten