Veelgestelde vragen

Is zo’n Cyclosleeper niet veel te zwaar voor mijn dak?

Het gewicht van de dragers en de Cyclosleeper samen mag op een rijdende auto niet meer zijn dan de maximale dakbelasting. Dit is vaak rond de 75 kilo, ruim voldoende voor  alle Cyclosleepers. De Cyclosleeper Airlander Plus Medium weegt bijvoorbeeld 56 kilo. Als de auto stilstaat, kunnen je dakdragers vier keer zoveel dragen. Meer weten? Bekijk de uitleg van Sjoerd van Bilsen van Autovisie. De gedemonstreerde daktent is de Airtop Small.

Mag je overal staan met de Cyclosleeper?

Slapen bij de start van de Gran Fondo Stelvio Santini
Slapen bij de start van de Gran Fondo Stelvio Santini

Je kunt natuurlijk altijd terecht op een camping of camperplaats. Daarnaast kun je in veel landen in de natuur kamperen. En neem je deel aan een wielerevenement? Bij grootschalige evenementen in het buitenland vind je vaak speciale zones dichtbij de start voor deelnemers met slaapgelegenheid. Vaak met voorzieningen als douches en wc’s. Wij staan hier ook altijd met onze Cyclosleeper.

Hoe hard kan ik rijden met de Cyclosleeper op mijn dak?

Je kunt met de Cyclosleeper de toegestane snelheid aanhouden, tot 130 km/uur. Rijd met gezond verstand: pas je snelheid aan bij bijzondere weersomstandigheden of slechte wegen. Het is uiteraard belangrijk dat de Cyclosleeper conform de instructie is gemonteerd.

Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op.